Belize: Caye Caulker, Glovers Reef ja Placencia

Ylitettiin Meksikon ja Belizen raja meriteitse Corozalista Caye Caulkerille. Rajalla tuli vastaan mielenkiintoinen tarkastus luotiliivein ja rynnakkokivarein varustautuneet rajavartijat pistivat kaikki riviin ja laukut tutkittiin koiran kanssa. Alkuperainen idea oli menna Belize cityyn, mutta jatettiin valiin se liiallisen vaarallisuuden vuoksi. Myohemmin viela kuultiin, etta cityssa on meneillaan jengien valienselvittelyita, eli ihan oikea ratkaisu tehtiin. Kuten arvelinkin, caulkerille olisi tehnyt mieli jaada vaikka viikoksi ja lahteminen heti seuraavana paivana oli surkeaa! Mielenkiintoista, etta soin elamani parasta italialaista ruokaa illalla ja heti aamulla loydettiin paras aamiaispaikka tahan mennessa! ei ollenkaan hullumpi stoppi siis 🙂

Caulkerilla myös se on huvittavaa, että porukka liikkuu lähes ainoastaan golfautoilla. Meksikon jälkeen pisti silmään myös selkeän karibialainen tunnelma ja kirkkaat pastellin väriset talot.

IMG_2278

Aamiainen Caribbean Colours -taidegalleria-aamiaispaikassa
Aamiainen Caribbean Colours -taidegalleria-aamiaispaikassa

Jatkettiin Caulkerilta matkaa Hopkins-nimiseen pikkukylään. Tämä kaikki siis siksi, että sen lähettyviltä lähtee sunnuntai-aamuna katamaraani kohti Glovers reefia. Veneellä siis cityyn, taksi bussiasemalle ja hienosti saatiin ohitettua koko city 20 minuutissa. Chicken bussilla (vanha amerikkalainen koulubussi) suunnattiin kohti Dandrigaa, joka on pieni garifunakaupunki, ja Dandrigassa piti vaihtaa bussi Hopkinsiin menevään bussiin. Paikallisilla busseilla kulkeminen on ihan mukavaa, mutta tiestö on jokseenkin ärsyttävä kun kaikki tiet kiertää jotenkin. Esim linnuntietä 60km matkaan kuluu helposti 4 tuntia.

Chickenbussissa
Chickenbussissa

Hopkins oli pieni kylä, jossa ei ehkä kovin montaa päivää olisi viihtynyt, koska siellä ei ollut juurikaan mitään. Supermarketti ja pari syöttölää, joskin se riitti erinomaisesti meille. Marketista ostettiin (yritettiin ostaa) viikon ruoat ja aamulla kohti Glovers reefia. Glovers reef on Belizen ulkoriuttaa, ja majoituksemme sen ulkoreunalla. Atolli oli aika lailla sitä mitä odotettiinkin, eli yksinkertaista elämää paratiisisaarella ilman länsimaisia mukavuuksia. Saarella oli yksi ulkohuussi, pari kylmää suihkua, ravintola jossa sähkölaitteiden latauspiste. Vesi piti majaan kantaa itse. Luonnollisesti kala ja merenelävät olivat ainoa freesi proteiininlähde, ja niistä valmistettiin ruokaa. Sukellukset oli mahtavia (kuvat kertokoot enemmän :). Paavo suoritti openwateria ja itse sukelsin kun oli mahdollista (harmittaa vähän että osa jouduttiin perumaan, eli ei mahdollista sukeltaa kolmea tai edes kahta kertaa päivässä). Erityismaininta pitää antaa tähtitaivaille, auringonnousuille ja -laskuille. Ja myös sille, että kello kääntyi itsestään luonnon rytmiin: aamu kuudelta ylös ja kahdeksalta nukkumaan. Ajan tarkka ennustaminen auringon asennosta onnistui myös. Merenelävistä törmättiin delfiineihin, nurse sharkkeihin, rauskuihin (sounthern sting ray ja eagle ray). Värikkäitä kaloja oli tietysti enemmän kun jaksaa mainita!

Glovers Reef atoll
Glovers Reef atoll

IMG_2316

IMG_2819

IMG_2718

IMG_2912

IMG_2923

IMG_2840

Viikon jälkeen suunnattiin Placenciaan toipumaan erakkoelämästä. Jälleen kanabussi alle ja matkaan! Dangrigassa oli hienoin hetki vähään aikaan paikallisessa King burgerissa (ei siis Burger King vaan ihan autenttinen belizeläinen pikaruokala!) Kun sai kylmää kokista ja jotain muuta kuin kalaa! Placencia on ihan leppoisa paikka, mutta aikamoinen turistikupla. Kumpikin osasi kuitenkin arvostaa mukavuuksia edellisen viikon elämän jälkeen.

Muutettiin sen verran suunnitelmaa, että lennetäänkin pienkoneella punta gordaan, jonne piti alunperin mennä bussilla. Ei ollut kovin kallista ja säästää turhauttavalta aamuherätykseltä, sillä Guatemalan rajan ylittävään lauttaan on ehdittävä yhdeksi. Kumpikaan meistä ei oikein puhu espanjaa, joten saa nähdä miten käy. Hasta luego! 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s