Panglao (Filippiinit) – Bangkok

Viimeinen kohde Filippiineillä oli pieni Panglaon saari Boholin provinssissa. Valittiin vikoiksi päiviksi saksalainen sukellusfirma (Bohol Sea Resort) Danao Beachilta, hieman pahimman turisirysän (Alona Beach) sivusta. Jälkikäteen ajateltuna se oli ihan hyvä idea – vaikka Alona on huippukaunis paikka, niin meno oli sen verran keski-ikäistä ja pönäkkää, että ei oltaisi kovin kauaa viihdytty. Täällä päästiin taas kristallin kirkkaiden vesien ääreen (30 metrin näkyvyydet, kivaa!). Toisaalta veden alla ei tullut vastaan mitään sen erikoisempaa, johtuisikohan suuresta sukeltajien määrästä? Näyttäisi kuitenkin siltä, että joulukuussa säät sukeltamisen suhteen olivat parempia Negroksen ja Boholin eteläpuolen tuntumassa.

Palaamassa sukellusretkeltä @ Danao Beach
Palaamassa sukellusretkeltä @ Danao Beach
Merta @ Danao Beach
Merta @ Danao Beach

Paluu Panglaolta Cebulle ei ollut ihan niin helppo kun kuviteltiin. Tästä lähtien pyhä sääntö on lippujen varaaminen a) etukäteen b) tunteja ennen lentoa. Jouduttiin kaahaamaan taksilla yhdestä satamasta toiseen (60km) vaan huomataksemme että siellä odotti tuntien jonotus, mutta onnistuttiin kuin ihmeen kaupalla saamaan liput jonon ohi. Kerettäisiin loistavasti kentälle siis. Siirryttiin tyytyväisenä terminaaliin, jossa ikävä kyllä päädyttiin odottamaan ehkä (?) 2.5 tuntia eikä syy oikein selvinnyt kuulutusten ollessa filippiinien kielisiä. Pimeässä ja tunkkaisessa terminaalissa orastavan nälän lisäksi ilahdutti jeesus-aiheisia lauluja soittava bändi ja myös joululauluja kuultiin 😀 Oltiin vähällä lahjoa bändi hiljaiseksi. Terminaalista löytyi myös alttari (ikävä kyllä, kuvia ei ole koska hermo oli aika kireällä!). Kun portit lopulta aukaistiin, meille selvisi että lähdössä onkin 15.00 lautta ja 14.00 lauttalaiset jätettiin kylmästi odottamaan jämäpaikkoja. Ihme kyllä, päästiin lauttaan, mutta nähtiin kun osa ihmisistä jätettiin laiturille ja lauttaan yritti pyrkiä ihmisiä puoliksi väkivalloin. Reissun seurauksena ei sitten keretty lennolle, mutta onneksi seuraavan päivän sinnikäs yritys palkittiin ja saatiin sentään laivayhtiöltä virallinen todistus lautan moottoriongelmasta (sen hankkimiseen meni n. 4 tuntia). Pohdinnat jälkikäteen: ehkä joku muu ajankohta on parempi matkustaa saarelta toiselle samana päivänä ennen lentoa? ehkä yleisesti joku muu ajankohta kuin joulu ja uusivuosi?

Lauantai-yönä oltiin jälleen turvallisesti Thaimaan maankamaralla. Yöpymisstoppi oli tällä kertaa Khao San roadilla, keskellä baareja, hälinää ja väärennös-lonelyplanetteja. Khao san siksi, että päästiin jatkamaan kätevästi matkaa kohti etelän saaria. Lauantain kohokohta oli treffaaminen Arin ja Ellun kanssa eteläisellä bussiasemalla 🙂

Löydettiin Ari ja Ellu!
Löydettiin Ari ja Ellu!
Jonkinnäköiset kaupunkifestivaalit @ Banglamphu, Bangkok
Jonkinnäköiset kaupunkifestivaalit @ Banglamphu, Bangkok

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s