Nusa Lembongan -painotteinen Balin reissu

Lensimme Makassarista Balille ja suuntasimme lentokentältä suoraan kohti Sanuria josta pääsisimme veneellä Nusa Lembonganin saarelle. Koska olimme kuulleet eteläisen Manner-Balin rantapaikoista ja kaupungeista paljon huonoa, päätimme suunnata Lembonganille etsimään rentoa rantaelämää.

Lähdössä Makassarista kohti Balia
Lähdössä Makassarista kohti Balia

Balin reissusta tulikin lopulta erittäin Lembongan-painotteinen, sillä vietimme siellä kuudesta yöstä viisi. Se ei ollut ollenkaan hullumpi idea, sillä saari tarjosi juuri sitä mitä sillä hetkellä etsimmekin: nautinnollisia korallisukelluksia sekä mukavuuksia, joita ei löydy suurten kaupunkien ja turistireittien ulkopuolelta (kuten esimerkikksi läheisen kahvilan espressot ja hieronta). Off-seasonin takia saari oli melkoisen tyhjä ja saimme mukavaan hintaan ihan kunnon bungalowinkin, 10 euroa yö aamiaisineen.

Nusa Lembonganin Jungutbatu Beach
Nusa Lembonganin Jungutbatu Beach
Jungutbatu Beach ilta-auringossa
Jungutbatu Beach ilta-auringossa

IMG_1797

IMG_1806

IMG_1814

Meidän bungalowi
Meidän bungalowi
Majoituksen ravintolan rastavärit
Majoituksen ravintolan rastavärit

Suurin anti saarella oli sukellus. Lemboganilta käsin sukelletaan lähinnä viereisen saaren, Nusa Penidan, ympäristössä. Veden lämpötila vaihtelee peräti 22 ja 29 asteen välillä kovien virtausten vuoksi ja täällä tulikin käytettyä ensimmäisen kerran tropiikissa 5 millilmetrin märkäpukua. Yhtenä päivänä jopa huppuliivi + märkäpuku-yhdistelmää, taidan olla viluinen! Täällä tuli nähtyä myös ensimmäisen kerran termokliinisiä kerroksia vedessä (näyttävät omituiselta väreilyltä). Näkyvyys vedessä oli hyvä monsuunikaudesta huolimatta, noin 15 metristä 25 metriin. Myös merenelävien puolesta meitä onnisti – heti ensimmäisen päivän sukellusreissulla näimme peräti neljä mantaa (Manta ray)! Samalla sukelluksella tuli vastaan myös kilppari ja pari torkkuvaa haita merenpohjassa. Kannattaa tulla siis Penidalle sukeltamaan, jos isot merieläimet kiinnostavat. Teimme myös pari oikein mukavaa virtaussukellusta.

IMG_1822

IMG_1826

IMG_1829

IMG_1833

IMG_1845

IMG_1847

Vähän huono kuva, mutta hait sain kuitenkin ikuistettua!
Vähän huono kuva, mutta hait sain kuitenkin ikuistettua!
Banded sea snake
Banded sea snake

IMG_1874

Paavo kerää merenpohjasta roskia
Paavo kerää merenpohjasta roskia

IMG_1885

Mantat!
Mantat!

IMG_1888

IMG_1889

IMG_1900

IMG_1901

IMG_1950

IMG_1980

IMG_1992

IMG_1994

IMG_2001

Oudon värinen nemopuska
Oudon värinen nemopuska

IMG_2035

Sukellussaitit Saarten läheisyydessä
Sukellussaitit Saarten läheisyydessä

IMG_2076

IMG_2089

Uhitteleva nemo
Uhitteleva nemo

IMG_2121

IMG_2139

Näköalapaikka Lembonganilla
Näköalapaikka Lembonganilla
Nusa Cenidalta
Nusa Cenidalta

IMG_1913

Jos joku asia harmittaa, niin hindulaisten temppeliseremonioiden missaaminen. Kuultiin nimittäin parina iltana bungalowille läheisestä temppelistä laulua, mutta emme jaksaneet liikkua katsomaan mitä siellä olisi tapahtunut.

Näitä banaaninlehdistä käärittyjä astioita kukkineen ja suitsukkeineen nähtiin usein aamuisin ja iltaisin talojen edessä
Näitä banaaninlehdistä käärittyjä astioita kukkineen ja suitsukkeineen nähtiin usein aamuisin ja iltaisin talojen edessä

Päätimme viettää viimeisen yön balilla Canggussa pahimpien turistirysien pohjoispuolella. Canggu oli ihan mukava rauhaisa rantakylä, joskin skootteri olisi ollut tarpeen jos paikassa olisi viettänyt enemmän aikaa. Kutan ja Legianin alueella kierreltiin ennen kentälle menoa ja pari tuntia riittikin antamaan alueesta käsityksen (ei kaipailla takaisin).

Surffaaja Berawa beachilla
Surffaaja Berawa beachilla
Berawa beach
Berawa beach
Mahtava aamiainen Rojos breakfast Cornerissa
Mahtava aamiainen Rojos breakfast Cornerissa
Saman paikan aamiaisburrito
Saman paikan aamiaisburrito

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s