Varaanien bongailua Bangkokin kanaaleissa

Mitä tehdä nopealla ohikulkureissulla kaupungissa, jossa on asunut vuosikymmenen alussa peräti puoli vuotta? Omalta osaltani suuri osa varsinaisista nähtävyyksistä on jo koettu, mutta Bangkokin kaltaisella kuhisevalla miljoonakaupungilla riittää kyllä joka kerralle uutta tekemistä. Tällä kertaa nappasimme bangkokilaisittain sikahintaisen kanaaliveneajelun kahdestaan Saphan Taksinin laiturilta ja suuntasimme kohti Chom Thongin ja Thon Burin pikkukanaaleita. Ryhmän osana olisi veneen saanut tietysti huomattavasti edullisemmin, mutta meillä oli paluumatkalaisina aika kortilla ja halu kokea jotain uutta.

IMG_0325

IMG_0327IMG_0353IMG_0361

IMG_0380IMG_0369IMG_0381IMG_0422

Toisella puolella Chao Praya -jokea on ihanan paikallishenkistä, eikä näissä kaupunginosissa ole tullut pyörittyä koskaan. Veden päälle rakennettuja taloja, osittain hökkeleitä aaltopelteineen, mutta paikoitellen idyllisiäkin taloja ja värikkäitä kukkaistutuksia. Moni näytti liikkuvan veneillä ja asumuksia on varustettu laitureilla (mikä mainio keino välttää Bangkokin ruuhkat!). Ehdoton kohokohta veneilyn aikana oli tietysti kaksi valtavan kokoista, ehkä parimetristä varaania betonitasanteen päällä kanaalin varressa. Bangkokissa olen nähnyt kertaalleen varaanin, mutta en sentään näin kookkaita.

IMG_0340IMG_0342IMG_0348IMG_0346

IMG_0393IMG_0384IMG_0354IMG_0418IMG_0397IMG_0395

Tällä reissulla tuli myös todettua indonesialainen überin vastine Grab erinomaiseksi tavaksi liikkua tässä kaupungissa. Kielitaidottomille kuljettajille on yleensä hankala selittää minne on matkalla ja varsinkaan saada matkaa järkevään hintaan (toisin sanoen pyytää laittamaan mittari päälle). Grabin kanssa hinta on sovittu etukäteen vaikka maksaisikin käteisellä ja määränpää on tiedossa.

IMG_0308

One thought on “Varaanien bongailua Bangkokin kanaaleissa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s